Terug naar de nieuws pagina

Zuidwest Friesland bundelt toeristische organisaties onder Waterland van Friesland

2 januari 2019

Toeristische organisaties in de regio Zuidwest Friesland werken per 1 januari 2019 samen onder de noemer ‘Waterland van Friesland’. Deze alliantie bevat gastheerschap, informatievoorziening en marketing voor de recreant. Het werkterrein omsluit een uitgestrekt gebied, vanaf de Afsluitdijk tot aan Lemmer, van Joure, Sneek tot aan Bolsward. Inmiddels verschijnen al diverse publicaties onder de naam Waterland van Friesland, uiteraard in de bijpassende huisstijl.

Wie
De samenwerkende organisaties binnen Waterland van Friesland zijn de VVV de Friese Meren/Gaasterland, VVV Zuidwest Friesland (Sneek), Stichting Regiomarketing Zuidwest (SRM ZWF). De Toeristische Informatie Punten (TIP) elders in de regio haken op termijn mogelijk aan bij dit initiatief.

Afwisselend landschap
Zuidwest Friesland staat vooral bekend om zijn Friese meren als uitgestrekt vaargebied. Maar er is meer. De totale regio heeft het predicaat Nationaal landschap. Het is een lappendeken van natuurgebieden, zoals die langs de IJsselmeerkust of in het glooiende Gaasterland. Gezellige (haven)plaatsen en aloude stadjes en steden completeren het geheel. Veel onderbelichte plekken in Zuidwest Friesland wachten nog op ontdekking. Niet voor niets typeerde Lonely Planet Friesland dit jaar als ‘een verborgen parel’. Dat is dus een mooie uitdaging voor het nieuwe toeristische samenwerkingsverband voor de regio Zuidwest Friesland. Kijk op filmpje: https://www.youtube.com/watch?v=MopyNtbQ7Qg

Zie website: https://www.waterlandvanfriesland.nl/nl & facebook: https://www.facebook.com/waterlandvanfriesland/