Terug naar de nieuws pagina

Zet Lemmer extra in het licht

13 november 2019

LEMMER, 13 NOVEMBER 2019 – Nog meer gezelligheid in donkere winterdagen. Dat is het doel van de werkgroep ‘Zet Lemmer in het Licht’, gevormd door de Stichting Oud Lemmer en de Ondernemers Vereniging Lemmer (OVL). Het plan is het centrum van Lemmer nog mooier uit te lichten door de Hervormde kerk, Lemster Toren, Flevobrug en Blokjesbrug extra in het licht te zetten.

Driekwart binnen
Dat vraagt een aardige investering. De werkgroep heeft daar al hard aan getrokken. Driekwart van het geld is binnen. Dat gebeurde in samenwerking met de gemeente de Fryske Marren en het Iepen Mienskip fûns. Tezamen hebben zij diverse instanties zover gekregen dat zij een donatie aan dit Lemster lichtplan hebben toegezegd.

Meters maken
Om het laatste kwart van het nodige investering binnen te krijgen, verkoopt de werkgroep symbolische meters verlichting. Zij doen hierbij een beroep op ondernemers en inwoners van Lemmer en omstreken om dit initiatief financieel te steunen. Opdat al eind van dit jaar het lichtproject Lemmer 2020 van start kan gaan.

Doe mee
Hoe? Een meter duurzame LED-verlichting kost €150,-, maar uiteraard is elke andere donatie/bedrag welkom. Kijk voor meer informatie op https://oudlemmer.nl/nieuws/artikel/we-zetten-de-lemmer-in-het-licht