Terug naar de nieuws pagina

Webcams Lemmer centrum voorlopig nog uit

20 april 2024

VANWEGE PRIVACYKLACHTEN ZIJN DE WEBCAMS In CENTRUM LEMMER VOORLOPIG NIET MEER ACTIEF. DE ROTERENDE WEBCAM GERICHT OP SLUIS & IJSSELMEER DOET HET NOG WEL.

Is het terrasjesweer in Lemmer? Iets bijzonders te doen? Aantrekkelijk om een pauze in te lassen tijdens de lange rit op de snelweg? Goed weer voor een ‘Rondje Dok’? Dat is live te zien op de twee webcams gericht op het centrum van Lemmer. Deze zijn geplaatst op initiatief van de stichting Oud Lemmer, in nauwe samenwerking van een aantal plaatselijke sponsoren. Zie: www.https://webcamlemmer.nl/

Populair
De webcam Lemmer is populair. In 2014 is de eerste geplaatst op de ‘Lemster Toer’. Deze geeft zicht op ‘het Dok’ oftewel de centrumhaven van Lemmer.

Kijk op Binnenhaven en sluis Lemmer
In 2016 is de tweede webcam geplaatst die zich richt op de binnenhaven, annex Museumhaven en de ingang van de Lemstersluis.

Wie kijkt
Al deze kijkers zijn niet alleen de bewoners van Lemmer, maar ook bezoekers en bedrijven, nationaal en internationaal. De webcam wordt zelfs gebruikt door professionals, zoals sluis- en brugwachters. Zij bekijken dan hoe de actuele situatie van het bootverkeer is, om daar vervolgens op in te kunnen spelen.

Hoe is het in Lemmer
Thuis kijken hoe het in Lemmer is en dan naar het centrum Lemmer gaan, om erbij te zijn. Dat blijkt ook de kracht van de webcam. Er is dan ook aardig wat te beleven in Lemmer, veel keuze uit restaurants, terrasjes en speciale winkels. Dat nodigt ook uit om gewoon lekker even te kuieren door Lemmer. Alles bij elkaar kan dat zorgen voor leuke ervaringen.

Maak ‘Rondje Dok
Een ‘Rondje Dok’ is van oudsher een Lemster benaming. Deze uitdrukking stond voor de veelal zondagse wandeling langs de centrumhaven van Lemmer. Flaneren ‘avant la lettre’. Er staan veel monumentale panden langs deze route. Kijk voor leidraad op: https://oudlemmer.nl/rondje-dok Daar staat ook de QR code voor de looproute. Deze wandeling is ook voor een gering bedrag onder leiding van een ‘echte’ dorpsgids te maken. Vertrek bij VVV-kantoor. Of vraag er naar de plattegrond. Openingstijden en adres: http://www.vvv.nl/activiteitenkaart/detail/f658d1ac-9ecf-4bda-bd78-bbf7d86ba554

Extra info oude gebouwen Lemmer op: Rijksmonumenten Lemmer: https://nl.wikipedia.org/wiki/Lijst_van_rijksmonumenten_in_Lemmer

Kijk voor actuele activiteiten in Lemmer ook op:
https://www.facebook.com/hartvanlemmer/ Plaatsing weekagenda ‘Wat te doen in Lemmer’ elke donderdag.