Terug naar de nieuws pagina

Strand Lemmer

2 juni 2024

Op warme dagen is het ruime zandstrand van Lemmer een belangrijke trekpleister. Het is dan ook het grootste strand in de wijde regio. Hieraan grenst een ruim parkeerterrein. Al is het op de allerdrukste stranddagen wel goed om wat vroeger zo’n gratis plekje voor de auto op te zoeken.

Het strand ligt vlakbij het centrum van Lemmer aan de baai in het IJsselmeer. Langs de randen is het water nog vrij lang ondiep. Daardoor kunnen kinderen lekker in het water spelen. Er staan ook speeltoestellen voor hun vermaak. De waterkwaliteit staat al jaren als uitstekend te boek.

Aan dit strand ligt ook de Beachclub Lemmer. Het is er heerlijk toeven. Op dagen met veel wind zorgen de glazen schermen voor beschutting, met behoud van fraaie uitzicht, Zo is de zonsondergang hier in al zijn glorie te bewonderen.

Op koelere dagen zoeken mensen het strand op, om even lekker uit te waaien. Een warm drankje bij de Beachclub is dan de beloning van de dag.

Windsurfen mag alleen in het laagseizoen van 1 oktober tot 1 mei. Dan kunnen ook de honden er even uitrazen. In de zomermaanden (tussen 1 mei en 30 september) kan dat alleen op het aangrenzende hondenstrandje.