Terug naar de nieuws pagina

Strand Lemmer

19 juli 2022

De zomer is in het land. Op warme dagen is het zandstrand van Lemmer een belangrijke trekpleister. Het is dan ook het grootste strand in de wijde regio. Hieraan grenst een ruim parkeerterrein. Al is het op de allerdrukste stranddagen wel goed om wat vroeger het gratis plekje voor de auto op te zoeken.

Het strand ligt vlakbij het centrum van Lemmer aan de baai in het IJsselmeer. Langs de randen is het water nog vrij lang ondiep. Daardoor kunnen kinderen lekker in het water spelen. Er staan ook speeltoestellen voor hun vermaak..

Aan dit strand ligt ook de Beachclub Lemmer. In de zomer is het er heerlijk toeven .Op dagen met veel wind zorgen de glazen schermen voor beschutting, met behoud van fraaie uitzicht, Zo is de zonsondergang hier in al zijn glorie te bewonderen.

Op koelere dagen zoeken mensen het strand op, om even lekker uit te waaien. Een warm drankje bij de Beachclub is dan de beloning van de dag.

Windsurfen mag alleen in het laagseizoen van 1 oktober tot 1 mei. Dan kunnen ook de honden er even uitrazen. In de zomermaanden (tussen 1 mei en 30 september) kan dat alleen op het aangrenzende hondenstrandje.