Terug naar de nieuws pagina

Lemmer staat vijfde als dorp voor leuk dagje weg in Nederland

5 januari 2019

Lemmer staat bij het reisblog Travel Valley op nummer vijf in de reeks van zes leukste dorpen van Nederland voor een dagje weg. Travel Valley beschrijft internationale bestemmingen die een reis(je) waard zijn.

Dit is een mooi compliment voor dit Friese dorp aan het IJsselmeer. Al eerder kozen luisteraars van 3FM Lemmer Lemmer als ‘Leukste Dorp van Friesland’.* Beide zijn een warme aanbeveling om eens naar Lemmer op bezoek te gaan. Zie: http://www.travelvalley.nl of direct http://www.travelvalley.nl/dagjeweg/de-6-mooiste-nederlandse-dorpen-voor-een-dagje-weg

Tekst Travel Valley
“Het is lente en dat is de perfecte tijd om er in het weekend lekker op uit te trekken voor een dagje weg. Je kunt de stad in, de natuur in of juist kleine, knusse dorpjes bezoeken. Nederland heeft namelijk zoveel leuke en bijzondere plekjes. Wij hebben er een paar voor je verzameld.”

5. Lemmer – Friesland
“Precies op het randje van Friesland en Flevoland (maar wel in Friesland), ligt het dorpje Lemmer. Het wordt ook wel ‘de poort van Friesland’ genoemd. Lemmer is prachtig gelegen aan het IJsselmeer en is daarmee, zeker in de zomer, een heerlijke plek voor een dagje weg. Het is ook een oud dorpje, de geschiedenis gaat heel ver terug, en dat zie je ook aan de straatjes met prachtige oude architectuur. Je kunt er door de kleine straatje struinen (daar zitten best veel leuke winkeltjes) of genieten van gezelligheid in de haven van Lemmer.”

* http://www.hartvanlemmer.nl/lemmer-timmert-aan-de-weg-als-leukste-dorp-van-friesland/

*********************************************************************************

ALGEMENE INFO LEMMER

BEZIENSWAARDIGHEDEN in Lemmer
http://www.hartvanlemmer.nl/bezienswaardigheden-lemmer-op-een-rij/

WAT IS ER TE DOEN IN LEMMER
De grotere evenementen en activiteiten in Lemmer:
http://www.hartvanlemmer.nl/agenda/

WEEKAGENDA Lemmer, inclusief activiteiten in café’s en dergelijke.
Publicatie elke donderdag op het facebook van Hart van Lemmer:
https://www.facebook.com/hartvanlemmer/

OVERNACHTEN & ETEN in Lemmer
http://www.hartvanlemmer.nl/hotels-pensions-bbs-lemmer-op-n-rij-2/
http://www.hartvanlemmer.nl/restaurants-in-lemmer-op-een-rij-2/