Terug naar de nieuws pagina

Eerste Rijncruise vanuit noorden kiest voor Lemmer

25 september 2013

Voor het eerst vertrekt er op 24 oktober een Rijncruise vanuit de noordelijke provinciën. De organisator kiest Lemmer als opstapplaats. Bij de reis hoort een pendelservice met diverse opstappunten in Groningen en Friesland. De maidentrip gaat naar Arnhem, Keulen, Koblenz, Boppard, Mainz, Rüdesheim en Düsseldorf. Een week later legt het schip weer in Lemmer aan. Bij succes wordt dit traject vaker gevaren.

Luxe
Het luxe MS Serenade 1 verzorgt deze Rijncruise. Dit grote, 5 sterren schip beschikt over 68 cabines, verdeeld over 3 dekken. In totaal biedt het ruimte aan 136 passagiers. Deze cruise is een initiatief van reiswebsite Inschepen van 15.00 – 18.00 uur. Boekingen.nl en riviercruiserederij Select Voyages. Details: <http://www.boekingen.nl/riviercruise>

Historisch
Anno 2013 lijkt dit nieuws een echo uit oude tijden. Tot 1959 was Lemmer immers een belangrijk overstappunt voor reizigers tussen Noord-Nederland en het toen nog verre westen. De veerdienst Amsterdam-Lemmer stond bekend als de Lemmerboot. Trams verzorgden het vervoer van passagiers tot diep in Friesland en Groningen.