Terug naar de nieuws pagina

Cursus Vaarbewijs voor Lemmer e.o.

21 december 2019

Watersportvereniging de Zevenwolden in Lemmer organiseert in de wintertijd weer cursussen Vaarbewijs. In oktober start de eerste reeks van vijf avondlessen. De cursussen zijn in het clubgebouw van de Zevenwolden, aan de Plattedijk 2 in Lemmer. Deze opleiding betreft het Vaarbewijs deel 1 en 2. De cursus marifoon / Marcom B is later en telt twee avonden. Details en kosten: https://zevenwolden.nl/cursus-vaarbewijs/ Meestal zijn er in januari vergelijkbare opleidingen.

Klein Vaarbewijs
Het klein Vaarbewijs is nodig voor het varen op boten, langer dan 15 meter of die sneller kunnen varen dan 20 km per uur. De lesstof gaat voornamelijk over de binnenvaartreglementen. Hoe je met jachten moet manoeuvreren, betonningssystemen, reisvoorbereiding en wat techniek aan boord. Alle cursussen zijn inclusief lesmateriaal en examen. Opgave via [email protected] of telefonisch: 06 21 65 32 79.

Specialist
Deze cursussen organiseert de Zevenwolden in samenwerking met Tienstra Organisatie Nautische opleidingen (TON). Dit instituut heeft meer dan 17 jaar ervaring in het scheepvaartonderwijs: “Wij bereiden de cursist optimaal voor op het examen, met eigen leermiddelen zoals: presentatie, eigen simulatie, DSC marifoons, Epirb, Sart en AIS.” Tevens krijgen de deelnemers kijkje aan boord van het TON-opleidingsschip.