Terug naar de agenda pagina

Woudagemaal viert 25 jaar UNESCO-vermelding

5 december, 2023   -  10 december, 2023

Het Woudagemaal Lemmer staat op 5 december 2023 25 jaar op de Werelderfgoedlijst. Dit jubileum vieren zij van 5 t/m 10 december met een aantal activiteiten. De komende weken krijgen de activiteiten steeds meer vorm. Houd daarom de website in de gaten en schrijf in zodra dat kan, want dat is wel nodig. Zie: https://www.woudagemaal.nl/nieuws  

Gratis lezing
Op 6 december geeft Oane Buwalda een lezing over de het gemaal in werking. Onder welke omstandigheden gaat het gemaal aan? En wie beslist dat? Een verhaal over geschiedenis, het heden en de toekomst.

Nieuw educatieprogramma
Op 6 december lanceert het Woudagemaal een nieuw educatieprogramma, gericht op Erfgoed-onderwijs voor basis- en voortgezet onderwijs. Het programma is straks beschikbaar voor alle geïnteresseerde scholen.

Landschapswandelingen
‘Trage tochten’: Wandel rond het gemaal op 8 en 9 december onder begeleiding van een gids. Het gaat daarbij over het gemaal, de natuur eromheen en het waterschapswerk. Deelname is gratis

Muziek in het gemaal
Op zondag 10 december is er de hele middag muziek in het gemaal. De bijzondere akoestiek van het gemaal voegt daar een heel speciaal element aan toe. Vandaar de titel ‘Muzikale Magie in het Woudagemaal’.

Podcast, film en fototentoonstelling
Vanaf 5 december komt er wekelijkse een podcast over bijzondere verhalen van het Woudagemaal, over water en Lemmer. Daarnaast draait er vanaf 7 december een nieuwe film in de filmzaal van het bezoekerscentrum. Daar hangt ook een foto-expositie van Werelderfgoederen. Stemmen over favorieten kan in hele maand november. De foto’s zijn ingezonden door (amateur)fotografen uit het hele land en te zien vanaf 1 november 2023 tot en met januari 2024.