Terug naar de agenda pagina

Wedstrijd Iepen Frysk Kampioenskip Sloeproeien 2021

1 mei, 2021

VERZET naar 14 mei 2022
Organisator De Zevenwolden: “Als commissie IFK sloeproeien hebben wij besloten om de IFK sloeproei wedstrijd te Lemmer in 2021 niet door te laten gaan. De huidige Covid-19 maatregelen met de 1,5 meter regel en het niet tijdig kunnen starten met trainen zijn de belangrijkste reden die aan dit besluit ten grondslag liggen. Op 14 mei 2022 hopen wij deze 25e editie van deze wedstrijd te kunnen organiseren.”

———————————————————————————–

Originele bericht voor 2021
Voor de 25-ste keer organiseert watersportvereniging de Zevenwolden op zaterdag 1 mei 2021 het Iepen Frysk Kampioenskip Sloeproeien (IFK Sloeproeien) vanuit Lemmer.
Teams uit het hele land doen mee aan deze wedstrijd. Start en finish zijn bij het clubgebouw aan de Zijlroede. De route is circa 22 km lang. De roeiers ervaren deze wedstrijd als één van de zwaardere trajecten van het sloeproeiseizoen. En dat is bijzonder in deze sport, die sowieso al zoveel kracht vraagt van de deelnemers. Kijk voor toelichting i.v.m. corona ook op: https://www.hartvanlemmer.nl/nieuws/jaaragenda-2021-evenementen-lemmer/

Niets is zeker op dit moment, dus volg voor updates: https://zevenwolden.nl/evenementen/ifk-sloeproeien/

Lemmer 22 januari – Tot nader order: Vandaag werd bekend dat in Groningen alle evenementen tot 1 juni uitgesteld zijn. Dus de onzekerheid wordt niet kleiner alleen maar groter.

Felle strijd
Bij dit Iepen Frysk Kampioenskip Sloeproeien in Lemmer gaat het er uiterst serieus aan toe. Niet alleen strijden de teams voor de beker van deze wedstrijd. Hun prestaties in Lemmer tellen ook mee voor het Nederlands Kampioenschap 2020 van de Federatie Sloeproeien (FSN). Bovendien trainen de teams hier voor de Koninginnetocht, de Harlingen-Terschelling Race, veertien dagen later.

Start & finish
De wedstrijd start om 12.30 uur in de Zijlroede bij het Clubgebouw van WSV “de Zevenwolden” aan de Plattedijk 2 in Lemmer. Daar is ook vanaf circa 15.00 uur de finish. Parkeren gaat het beste achteraan op het nabije, grote parkeerterrein bij het strand.

Beste spotterplaatsen tijdens race:
– In de Brekkenpolder, ten noorden van Lemmer, bij de brug van de Doraweg over de Riensleat. Hier moeten de roeiers afremmen voor de passage van de brug, om daarna met veel kracht weer op stoom te komen. (Zo’n half uur na de start.)
– Op weg naar de finish passeren de roeiers nog het fietspontje aan het eind van de Doraweg.