Terug naar de agenda pagina

Watersportdag 2019 bij WsV Zevenwolden

6 april, 2019   -  

Op zaterdag 6 april organiseert de Watersportvereniging Zevenwolden van 11.00 tot 17.00 uur de Watersportdag Lemmer 2019 in en rond het clubgebouw aan de Plattedijk 2. Iedereen in Lemmer en omgeving kan zich zo al vroeg in het jaar oriënteren op de mooie dagen op en aan het water. Voor wie zijn uitrusting daartoe wil aanvullen is er op deze dag ook de tweedehands watersportmarkt. Daarnaast zit een Lemster rondvaartje in het pakket. De wedstrijdkotter van de Zevenwolden en een Lemster Aak pendelen elk half uur tussen de Kortestreek in centrum van Lemmer en het clubgebouw langs de Zijlroede.

Rondom deze afvaarten zingen de Shanty's om 11.30 uur bij het standbeeld van de Fyskerman en de Lemster Wiven om 13.30 uur. Als bonus op de gezelligheid heeft daar de Ondernemersvereniging Lemmer (OVL) 's middags van 14.00 ot 16.00 uur ook een optreden geregeld van zanger Albert Jitze.

Veel te beleven
Zevenwolden is een veelzijdige vereniging. Op de Watersportdag komen dan ook gevarieerde (water)activiteiten aan bod. Zo is er te zien en te beleven, hoe het werkt bij de open-boten-competitie, het jeugdzeilen, sloeproeien, de Micro Magic en cursussen vaarbewijs of bij andere organisaties zoals de Reddingsbrigade Lemmer. Daarnaast komt de lol van een rondje varen in zo’n stoere rib. Ook is er aandacht voor het reilen en zeilen in de haven van de Zevenwolden.

Tweedehands watersportmarkt
De Tweedehands Watersportmarkt maakt deel uit van deze Watersportdag van de Zevenwolden. Hierbij zijn watersportartikelen, zoals allerhande accessoires, zeilen en motoren aan de man te brengen. Het is immers zonde om deze op de plank te laten liggen, terwijl andere watersporters er veel plezier van kunnen hebben.

Gezelligheid
Info en amusement zijn op deze dag twee kanten van dezelfde medaille. Maar boven alles staat natuurlijk onderlinge band en gezelligheid bij de Zevenwolden, met de watersport en muziek als ankerpunten. De shanty’s en het Wivenkoor illustreren dat. Voor het vermaak van de kinderen zijn er op deze Watersportdag 2019 speciale attracties, zoals een speurtocht, springkussen en het 'klompkesilen'.

Info: https://zevenwolden.nl/ & https://www.facebook.com/Zevenwolden/