Terug naar de agenda pagina

Wandeling visserijdagen Lemmer

21 juni, 2024   -  22 juni, 2024

Tijdens de Lemster Visserijdagen op 21 en 22 juni zijn er korte wandelingen met gids door Lemmer. De visserij is uiteraard het thema. De wandeling gaat langs plekken die ooit een rol hebben gespeeld in de visserij en visindustrie in dit dorp aan de voormalige Zuiderzee. De rondleidingen zijn zowel in het Nederlands als in Duits. Organisatie is in handen van de VVV Lemmer.

Startpunt VVV Lemmer
De wandeling duurt ongeveer 30 tot 45 minuten. Graag vijf minuten van te voren aanwezig zijn. Maximaal aantal deelnemers is 12 personen. Verzamelen bij de VVV Lemmer aan de Nieuwburen 1.
11.00 – 11.45 uur
15.00 – 15.45 uur

Bron info Visserijwandelingen:
https://www.waterlandvanfriesland.nl/nl/uitagenda/2787086057/wandeling-visserijdagen

Activiteiten Lemster Visserijdagen
https://www.hartvanlemmer.nl/agenda/lemster-visserijdagen/

Historie Visserij in Lemmer
Schepen en de visverwerkingsindustrie spelen een grote rol in die geschiedenis van Lemmer, zeker vanaf 1900. In de jaren daarna werd Lemmer een van de belangrijkste vissersplaatsen in Nederland, met een vloot van 146 schepen. Eén van de nog aanwezige sporen uit die tijd zijn de Visserman- oftewel Lemsteraken. Ooit waren het een regelrechte werkschepen. Nu is dit scheepstype veelal als plezierjacht in gebruik. De Groene Draeck van het Koninklijk Huis is daar een voorbeeld van, al heeft deze wel een opbouw. http://wiki.woudagemaal.nl/w/index.php/Lemmer#Lemster_aak

Aken in Museumhaven Lemmer
http://www.hartvanlemmer.nl/historische-vissersboten-hebben-eigen-plek-in-binnenhaven-lemmer/