Terug naar de agenda pagina

Theaterbeleving ‘Floed’ bij Woudagemaal

17 september, 2021   -  2 oktober, 2021

VERZET NAAR 2023

————————————————

Van 17 september tot 2 oktober fungeert het Woudagemaal Lemmer als podium voor de Friestalige theatervoorstelling, getiteld Floed. Dit schouwspel is de kroon op het 100-jarige jubileum van het gemaal. Het spektakel is in handen van Stichting de Noorder Smederij en speelt zich af in en rond het gemaal. Wie een kaartje hiervoor wil bemachtigen, moet echter wel snel zijn. Dat lukt nog net.

Het verhaal van FLOED
Mare heeft maar één grote liefde in haar leven. Dat is Gula het water. Mare ontwikkelt een eindeloos verlangen naar steeds meer water. Als zij liefdesbrieven schrijft aan het water bij het IJsselmeer, besluit Gula het Woudagemaal uit haar slaap te halen. Het water voor het gemaal stijgt tot dreigende hoogte. Het gemaal begint steeds harder te draaien, maar zal het op tijd zijn om Mare te redden?

Boodschap
Dijkgraaf Luzette Kroon van Wetterskip Fryslân “Het is een bijzondere theatrale en muzikale beleving, waarin cultuur en water met de mienskip worden verbonden. Dat het leven met water niet vanzelfsprekend is, merken wij dagelijks in ons werk. De veranderingen in het klimaat vragen om meer investeringen, andere oplossingen, maar vooral ook om een andere mentaliteit. We zijn met elkaar verantwoordelijk om ervoor te zorgen dat we ook in de toekomst veilig kunnen wonen, werken en recreëren in ons land. Deze boodschap heeft Stichting de Noorder Smederij prachtig verwoord in de voorstelling ‘Floed’. Hiermee willen we graag een breed publiek op een andere manier laten genieten van het unieke karakter van ons Werelderfgoed.”

Teaser: https://www.denoordersmederij.nl/?fbclid=IwAR0M1Tryl7tv8dxkBnFCaQJJwn3Xa_Uv_lx0YafySS4sxIBOiqrS6KNqs_I

Kaarten en tijden: https://www.kaartendns.nl/