Terug naar de agenda pagina

Stoomlab 2019 bij Woudagemaal

22 april, 2019   -  

Op Tweede Paasdag 22 april 2019 vanaf 13:00 uur organiseren het Ir. D.F. Woudagemaal Lemmer en het Stoommachinemuseum Medemblik het Stoomlab 2019. Dit is een spannende en leerzame activiteit voor kinderen vanaf 6 jaar. Van stoom-locomobiles tot miniatuur stoommachientjes, allemaal staan ze klaar voor gebruik bij het Woudagemaal Lemmer.

Zelf stoom maken
Kinderen kunnen op dit Stoomlab zelf stoom maken met de mini-machines. Zo ervaren zij hoe het is om stoommachinist te zijn en hoe stoom omgezet wordt in kracht en beweging. Ook is er een spannende speurtocht. Daarmee kunnen de kinderen een diploma verdienen als hulpmachinist van het gemaal. Meer info: https://www.woudagemaal.nl/agenda

Virtual Reality
In het Woudagemaal kunnen ook de kinderen de nieuwe Virtual Reality app ‘Woudagemaal 360˚ beleven. Met een smartphone of -tablet is te ervaren wat er gebeurt als het gemaal in actie komt. Zo is het hele proces te volgen, vanaf het aansteken van de stoomketels, het op stoom zetten tot het draaien van de stoommachines. Door speciale animaties wordt het onzichtbare zichtbaar: de binnenkant en werking van een stoomketel, de zuigers in een werkende stoommachine. Maar ook hoe bij regenval het waterpeil in de Friese boezem stijgt en daarmee de noodzaak van het inzetten van het Woudagemaal. De app is gratis beschikbaar in de App Store en Google Play Store.

Opgeven via: info@woudagemaal.nl

P.S. Op eerste Paasdag is het Woudagemaal Lemmer gesloten.