Terug naar de agenda pagina

Op Nij Feriene speelt ‘In grutte geast’ in Lemmer

13 maart, 2020   -  14 maart, 2020

Nog op vrijdag 13 en zaterdag 14 maart treedt Op Nij Feriene zevenmaal op om 20.00 uur in de Gereformeerde Kerk in Lemmer. De toneelvereniging speelt dan hun nieuwe toneelstuk ‘In Grutte Geast’. Het gaat over een aanstormend wiskundig genie. De man stort zich vol overgave in een wereld vol kansen, avontuur, liefde en eeuwige roem. Hij ontwikkelt een nieuwe theorie die hem veel interesse oplevert van zijn vakgenoten. Schimmigere organisaties hengelen echter ook naar zijn diensten. Gaandeweg raakt het genie verstrikt in allerlei intriges. Hij moet zich afvragen wat wel of niet waar is en hem het meest dierbaar is.

‘In Grutte Geast’ volgt de bewogen levensloop van nobelprijswinner John Nash, verfilmd in 2001 in het oscarwinnende ‘A Beautiful Mind’. Op Nij Feriene Bantega vertolkt de eerste Friestalige toneelversie van dit bijzondere verhaal.

Eelco Venema schreef dit stuk voor Op Nij Feriene. Regina Visser heeft de regie. Zij regisseerde eerder de succesvoorstellingen ‘Allo ‘Allo (2017) en Kooiboys (2018)

Kaarten à €12,50 zijn verkrijgbaar bij Spar Lemmer & Kapsalon Jolanda in Bantega:
Online voor €13,49 via: https://widget.yourticketprovider.nl/?cid=372321&productid=33307#/tickets/33307/

Info: http://opnijferienebantega.nl/ &  https://www.facebook.com/Opnijferiene/