Terug naar de agenda pagina

Nieuwjaarsduik Lemmer

1 januari, 2024

De Nieuwjaarsduik Lemmer op 1 januari is inmiddels een traditie. Deze vindt plaats op het strand van Lemmer. Ver lopen tot het water is er dit jaar niet bij. Het IJsselmeer staat vanwege het hoge water tot aan de rand van het strand Als verder alles gaat zoals gebruikelijk, dan is om 13.00 uur de run naar het water. De Beachclub Lemmer organiseert deze manifestatie en fungeert als ‘gastheer’. Dat gebeurt in nauwe samenwerking met de Reddingsbrigade Lemmer.

Frisse start
Veel mensen, jong en ouder, kiezen voor deze frisse start van het nieuwe jaar. Anderen kijken dik ingepakt al huiverend toe. De echte bikkels trotseren daarentegen de vaak zeer kille wind en het ijskoude water van het IJsselmeer. Al riskeren de meesten vooral koude voeten, Maar achteraf kunnen ze trots zijn op hun prestatie en samen komen ze weer bij van de ontbering in de warme atmosfeer van de Beachclub met snert en warme chocolademelk. Dat schept echt een band.

Tijden voor deelnemers
De Beachclub is open vanaf 11.00 uur. De Inschrijving start om 12.00 uur. Omkleden kan bij zwembad Ny Sudersé. Ook een warme douche na de duik is daar mogelijk. Daarna staat er warme erwtensoep en chocolademelk klaar voor de dappere duikers.

Info: https://www.beachclublemmer.nl/evenementen/ & t.z.t. https://www.facebook.com/beachclublemmer2012