Terug naar de agenda pagina

Koopzondagen Lemmer 2021

24 januari, 2021   -  25 april, 2021

UPDATE  – Door de lockdown zijn veel winkels gesloten. Dit geldt tot 9 februari. Open zijn: locaties voor zakelijke en financiële dienstverlening, warenmarkten voor levensmiddelen, drogisterijen, dierenspeciaalzaken, audiciens en opticiens, tankstations, winkels voor zorg- en welzijnshulpmiddelen.

De afhaalfunctie bij doe-het-zelf-zaken (afhalen van bestellingen), winkels buiten voor kerstbomen en bloemenverkoop, groothandels (business to business), servicepunten voor het ontvangen en verzenden van brieven en postpakketten.

Zie ook: https://www.rijksoverheid.nl/onderwerpen/coronavirus-covid-19/nederlandse-maatregelen-tegen-het-coronavirus


Na 9 februari 2021 hopelijk weer:
Ook in 2021 is het bijna altijd koopzondag in Lemmer. Dat gebeurt nu ook in deze Corona-tijden. Uiteraard wel even rekening houden met de 1,5 meter afstand van elkaar. En gelukkig doen de mensen dat ook. Probeer zoveel mogelijk alleen te winkelen. (Max 2 personen) Kinderen meenemen leidt tot meer winkelwagentjes op een rij. Dat belemmert anderen.

De winkels in Lemmer mogen op iedere zon- en feestdag hun deuren openen en de tijden zelf bepalen. Op feestdagen leidt dat soms tot verschillen in openingstijden.

Normaal
Normaliter is er wel wat verschil in openingstijden. De reguliere winkels hebben permissie van 12.00 tot 17.00 uur. Voor supermarkten is dat van 8.00 of 9.00 tot 18.00 of 17.00 uur. Dus zin in een vers broodje bij het ontbijt of nog wat lekkers halen voor onverwachte gasten, dat kan binnen deze tijden.

Check even*
De kleinere winkels in het centrum van Lemmer zijn ’s middags open, ook nu. Dat maakt Lemmer op zondag extra gezellig. Alleen, niet allemaal maken zij gebruik van de zondagsopening. Dus een speciale winkel bezoeken? Check even de website of kijk op https://www.openingstijden.nl/Friesland/Lemmer/

Ook mogelijk via: https://www.openingstijden.nl/Friesland/Lemmer/Supermarkten/

* Dit geldt ook voor de koopavonden in Lemmer op vrijdag. (Vanwege de nieuwe coronamaatregelen sluiten de winkels dan in ieder geval om 20.00 uur.)