Terug naar de agenda pagina

Koning opent Koningsspelen in Lemmer

12 april, 2019   -  

De nationale opening van de Koningsspelen is dit jaar in Lemmer: Koning Willem-Alexander geeft op vrijdag 12 april het officiële startsein van de zevende editie van de Koningsspelen bij CBS De Arke in Lemmer Noord, langs de Melkweg. De Koning arriveert er om 9.00 uur.

Kijkers
Er is ook ruimte voor kijkers langs de route, rondom De Arke bij Supermarkt Poiesz. De mensen kunnen daar de Koning zien aankomen en zelfs toezwaaien. Welkom vanaf 8.30 uur. Vergeet overigens niet uw legitimatiebewijs mee te nemen.

Verkeersmaatregelen
Wel zijn er een aantal verkeersmaatregelen. Kom wandelend of op de fiets, want er is maar zeer beperkt ruimte voor auto’s. Voor de Melkweg geldt aan beide zijden een parkeerverbod. De Tramdijk is rond de aankomst van de Koning even dicht. Er komt een extra fietsenstalling bij het Sterrenhuis aan de overkant van de weg. Even de weg kwijt? De verkeersregelaars bieden dan uitkomst. De Arke informeert zelf de ouders van de school over het brengen van de kinderen.

Officiële opening
Om 9.30 uur verricht de Koning de officiële opening van de Koningsspelen op het schoolplein van De Arke. Daarna klinkt een lied, gezongen door het koor van Kinderen voor Kinderen. Dit komt live op televisie bij de NOS, op NPO 3. Daarna bezoekt Koning Willem-Alexander nog een aantal sportactiviteiten bij De Arke tot ongeveer 10.25 uur.

Info: https://www.defryskemarren.nl/publicaties/nieuwsberichten_42743/item/koning-opent-koningsspelen-in-lemmer_51202.html https://www.defryskemarren.nl/home/

Foto: https://www.facebook.com/Koningsspelen/