Terug naar de agenda pagina

Intocht Sinterklaas in Lemmer

16 november, 2024

Sint komt aan in Lemmer op 16 november ’24. Hij arriveert er stipt om 14.00 uur in de monumentale sluis. Deze Sinterklaasintocht is altijd een mooi feest voor kinderen en ouders uit Lemmer en omgeving. Niet alleen past deze traditie mooi in het historische setting van Lemmer. Er is voor de kinderen ook veel te zien en te beleven.

Wat gebeurt er
De intocht van de Sint start met de passage van de stoomboot door de monumentale Lemster sluis stipt om 14.00 uur. Samen met de pakjesboot meert deze daarna af bij het standbeeld van de Visserman in de centrumhaven van Lemmer. Dan volgt de langzame voettocht van Sint en Pieten richting de Flevobrug. Daar stapt de Sint weer op de stoomboot. Zie voor meer info: https://www.facebook.com/Sinterklaasinlemmer.nl/?ref=embed_page

Programma Intocht Sinterklaas in Lemmer
• 13.45 uur: Start muziek bij sluis
• 14:00 uur: Sinterklaas komt met stoomboot in stijl binnen via de oude Lemster sluis. Hij wordt er feestelijk ontvangen met muziek van de Skuorreblazers. Pieten vermaken hier de kinderen.

• 14:25 uur: Na het aanmeren bij de Visserman aan de Kortestreek volgt een warm welkom van de Sint. Daarna beweegt de stoet zich langzaam richting de Flevobrug. Intussen spelen de  Skuorreblazers sinterklaasliedjes.

Ter illustratie: Filmpje Werner Piso van Intocht Sinterklaas in Lemmer: https://www.youtube.com/watch?v=-b4eIExjjPA

Sinterklaas slaapt ook dit jaar af en toe in zijn Sinterklaashotel. Deze komt in een gezellige pand aan de Markt.