Terug naar de agenda pagina

Bekijk Moeder Aarde Gaia vanaf de maan

13 juli, 2022   -  16 juli, 2022

Van 25 juni tot 16 juli hangt in de machinehal van het Woudagemaal het opmerkelijke kunstwerk GAIA van de Britse kunstenaar Luke Jerram. In de Griekse mythologie staat Gaia voor Moeder Aarde.

Aarde vanaf de maan
De verlichte bol van zeven meter doorsnee toont de aarde, zoals deze vanaf de maan zichtbaar is. Aan de buitenkant zijn NASA-beelden van het aardoppervlak te zien. Precies zoals de bemanning van de Apollo 17 in 1972 dat zag. Dat is een opmerkelijke ervaring, die de onderlinge verbondenheid van al het leven op aarde illustreert. Het Woudagemaal is geopend van woensdag t/m zaterdag van 10.00 tot 17.00 uur.

Jongeren
Voor de jeugd die dit kunstwerk komt bewonderen is er een onderzoekskaart en dito schrift. Daarbij hoort een vragenspeurtocht, waarmee de kinderen nog meer kunnen ervaren over onze planeet.

Lezing
Vrijdag 15 juli is er om 20.30 uur een lezing van sterrenkundige Peer Zaal in het Woudagemaal met Gaia op de achtergrond. Aansluitend is de verlichte wereldbol te fotograferen in de indrukwekkende machinehal. Tickets à 12,50 per stuk zijn alleen online verkrijgbaar via de link https://tickets.woudagemaal.nl/nl/lezingsterrenkundige/tickets

UNESCO Werelderfgoed
Het Woudagemaal zelf staat op de UNESCO-werelderfgoed-lijst. Dat zorgt voor een extra link met het kunstwerk GAIA. Er is dus sowieso al veel om te bekijken. Meer info & tickets https://www.woudagemaal.nl/agenda/rondreizend-kunstwerk-gaia-in-woudagemaal.htm