Terug naar de agenda pagina

Aankomst Sinterklaas Lemmer

13 november, 2021

SINT KOMT, ALLEEN IETS ANDERS
De intocht van de Sint in Lemmer op 13 november gaat door!! Alleen verloopt deze i.v.m. de coronamaatregelen wat anders dan anders. Er komt geen podium op het plein en er is geen toespraak van de burgemeester vanaf het bordes van het oude gemeentehuis.

Andere route
Wel komt de Sint als vanouds om 14.00 uur aan in de monumentale sluis van Lemmer. Vandaar vaart hij door tot aan het standbeeld van de Fiskerman aan de Kortestreek. Daar stappen Sint en Pieten af en lopen ze over de Kortestreek naar de Flevobrug. Hier gaat de Sint weer aan boord van de stoomboot en vertrekt.

1,5 meter afstand
De organisatie vraagt aan alle toeschouwers zo veel mogelijk de afstand van 1.5 meter te bewaren en niet te vroeg aanwezig te zijn. “Als iedereen zijn best doet om samen veilig en verantwoord met elkaar om te gaan zal de intocht als vanouds een prachtig kinderfeest zijn.”

De Sinterklaasintocht is altijd een mooi feest voor kinderen en ouders uit Lemmer en omgeving. Niet alleen past deze traditie mooi in het historische setting van Lemmer. Er is voor de kinderen ook veel te zien en te beleven.

Volg t.z.t. voor meer details:
Facebook: https://www.facebook.com/Sinterklaas-in-Lemmer-512329172113565/

Ter illustratie: Filmpje Werner Piso van Intocht Sinterklaas in Lemmer: https://www.youtube.com/watch?v=-b4eIExjjPA