Terug naar de agenda pagina

Aankomst Sinterklaas Lemmer

12 november, 2022

Sint komt op 12 november 2022 om 14.00 uur aan in de monumentale sluis van Lemmer. Deze Sinterklaasintocht is altijd een mooi feest voor kinderen en ouders uit Lemmer en omgeving. Niet alleen past deze traditie mooi in het historische setting van Lemmer. Er is voor de kinderen ook veel te zien en te beleven.

Wat gebeurt er
De intocht van de Sint start met de passage van de stoomboot door de monumentale Lemster sluis stipt om 14.00 uur. Samen met de pakjesboot meert deze daarna af bij het standbeeld van de Visserman in de centrumhaven van Lemmer. Dan volgt de langzame voettocht van Sint en Pieten naar het bordes van het oude gemeentehuis, waar de Sint een officieel welkom krijgt. Vanaf 15.00 uur verhuist het feest rond de stoel van de Sint op het Fedde Schurerplein, achter het oude gemeentehuis.

Voorlopig Programma Intocht Sinterklaas in Lemmer
• 13.45 uur: Start muziek bij sluis
• 14:00 uur: Sinterklaas komt met stoomboot in stijl binnen via de oude Lemster sluis. Hij wordt er feestelijk ontvangen met muziek van de Skuorreblazers. Pieten vermaken hier de kinderen.

• 14:25 uur: Na het aanmeren bij de Visserman aan de Kortestreek volgt een warm welkom van de Sint. Daarna beweegt de stoet zich langzaam naar het bordes op het oude gemeentehuis van Lemmer. Intussen spelen de  Skuorreblazers sinterklaasliedjes.
• 14:40 uur: Sint arriveert op het bordes van het gemeentehuis met de burgemeester.

• 15:00 uur: Pleinfeest op het Fedde Schurerplein met stuntpieten en liedjes rond de stoel van Sinterklaas.
Circa 16:15 uur: Einde feest

Volg t.z.t. voor meer details:
Facebook: https://www.facebook.com/Sinterklaas-in-Lemmer-512329172113565/

Ter illustratie: Filmpje Werner Piso van Intocht Sinterklaas in Lemmer: https://www.youtube.com/watch?v=-b4eIExjjPA