Terug naar de agenda pagina

Aankomst Sinterklaas Lemmer in 2020

14 november, 2020

UPDATE – Intocht Sinterklaas in Lemmer anders dan anders.
De normale intocht van Sinterklaas en het pleinfeest in Lemmer GAAN NIET DOOR. “Eerst wilden wij een alternatieve intocht houden, maar door de nieuwe coronamaatregelen lukt dat ook niet.”, zegt de organisator ‘Sinterklaas in Lemmer’.

Wat nu?
We gaan een verhaal bedenken. Dit delen wij in de media. Ook willen we Sinterklaas een filmpje laten maken. Daarbij bekijken wij of er op een aantal zaterdagen pieten naar Lemmer centrum kunnen komen. ”

Volg:
Facebook: https://www.facebook.com/Sinterklaas-in-Lemmer-512329172113565/
Website: http://www.sinterklaasinlemmer.nl/

——————————————————————————–

Originele tekst

Op zaterdag 14 november 2020 komt de Sint weer aan in Lemmer. Dat is altijd een mooi feest voor kinderen en ouders uit Lemmer en omgeving. Niet alleen past deze traditie mooi in het historische setting van Lemmer. Er is voor de kinderen ook veel te zien en te beleven.

Wat er gebeurt
De intocht van Sinterklaas start met de passage van de stoomboot door de monumentale Lemster sluis stipt om 14.00 uur. Samen met de pakjesboot meert deze daarna af bij het standbeeld van de Visserman in de centrumhaven van Lemmer. Dan volgt de langzame voettocht van Sint en Pieten naar het bordes van het oude gemeentehuis, waar de Sint een officieel welkom krijgt. Vanaf 15.00 uur verhuist het feest rond de stoel van de Sint op het Fedde Schurerplein, achter het oude gemeentehuis.

Programma Intocht Sinterklaas in Lemmer
• 13.45 uur: Start muziek bij sluis
• 14:00 uur: Sinterklaas komt met stoomboot in stijl binnen via de oude Lemster sluis. Hij wordt er feestelijk ontvangen met muziek van de Skuorreblazers. Pieten vermaken hier de kinderen.

• 14:25 uur: Na het aanmeren bij de Visserman aan de Kortestreek volgt een warm welkom van de Sint. Daarna beweegt de stoet zich langzaam naar het bordes op het oude gemeentehuis van Lemmer. Intussen spelen de  Skuorreblazers sinterklaasliedjes.
• 14:40 uur: Sint arriveert op het bordes van het gemeentehuis met de burgemeester.

• 15:00 uur: Pleinfeest op het Fedde Schurerplein met stuntpieten en liedjes rond de stoel van Sinterklaas.
Circa 16:15 uur: Einde feest

Volg t.z.t.: https://www.facebook.com/pg/Sinterklaas-in-Lemmer-512329172113565/posts/

Ter illustratie: Filmpje Werner Piso van Intocht Sinterklaas in Lemmer: https://www.youtube.com/watch?v=-b4eIExjjPA