Menu
Dit bericht is geplaatst op Bookmark the permalink.

Woudagemaal draait langer om waterstand te verlagen

Het historische Ir. D.F. Woudagemaal in Lemmer draait nu t/m 16 maart om water af te voeren van de Friese boezem (het stelsel van meren en vaarten in Fryslân). Dat is twee dagen langer dan eerder aangekondigd.

De laatste dagen is er nog meer regen gevallen, dan verwacht. Door de harde wind heeft Wetterskip Fryslân later deze week beperkte mogelijkheden om te spuien naar de Waddenzee. Daarom zet het waterschap de extra pompcapaciteit van het Woudagemaal in.

De nog droge grond neemt de regen voor een deel op. Dit is gunstig voor het aanvullen van de vochtvoorraad in de bodem, maar de bodem is door vele neerslag in korte tijd verzadigd geraakt. Hierdoor stijgt de waterstand op de Friese boezem en is extra afvoer nodig.

Publiek is welkom t/m 16 maart van 10.00 tot 17.00 uur

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

FacebookGoogle+TwitterPinterestLinkedInEmail

Uit dezelfde categorie

Opening Bruggen in Lemmer 2016
03 maart

Openingstijden 2019 bruggen en sluizen Lemmer + Friesland

Bruggen en sluizen open vanaf 1 april 2019 Het watersportseizoen start dit jaar zoals normaal op 1 april. Hierbij een (voorlopig) overzicht van de openingstijden van bruggen…

FacebookGoogle+TwitterPinterestLinkedInEmail
a.Palaver_Zevenwolden
02 maart

Voorjaar bij WSV de Zevenwolden Lemmer

Ook bij de watersportvereniging de Zevenwolden Lemmer gaat het seizoen 2019 in het voorjaar met een volle agenda van start. Er zijn een aantal bijeenkomsten, waarbij belangstellenden…

FacebookGoogle+TwitterPinterestLinkedInEmail

Copyright © 2013 - Hart van Lemmer - Realisatie: Tickles B.V.