Menu
Dit bericht is geplaatst op Bookmark the permalink.

Woudagemaal draait langer om waterstand te verlagen

Het historische Ir. D.F. Woudagemaal in Lemmer draait nu t/m 16 maart om water af te voeren van de Friese boezem (het stelsel van meren en vaarten in Fryslân). Dat is twee dagen langer dan eerder aangekondigd.

De laatste dagen is er nog meer regen gevallen, dan verwacht. Door de harde wind heeft Wetterskip Fryslân later deze week beperkte mogelijkheden om te spuien naar de Waddenzee. Daarom zet het waterschap de extra pompcapaciteit van het Woudagemaal in.

De nog droge grond neemt de regen voor een deel op. Dit is gunstig voor het aanvullen van de vochtvoorraad in de bodem, maar de bodem is door vele neerslag in korte tijd verzadigd geraakt. Hierdoor stijgt de waterstand op de Friese boezem en is extra afvoer nodig.

Publiek is welkom t/m 16 maart van 10.00 tot 17.00 uur

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

FacebookGoogle+TwitterPinterestLinkedInEmail

Uit dezelfde categorie

3a_Glemmer Beach 2018_Lemmer
03 augustus

Glemmer Beach Festival in 2019

Het Glemmer Beach Festival 2019 is op het strand van Lemmer van donderdag 22 augustus t/m zaterdag 24 augustus. Donderdag en vrijdag begint het strandfestival om 18.00…

FacebookGoogle+TwitterPinterestLinkedInEmail
KIDS GLEMMER BEACH
02 augustus

Kids Glemmer 2019 op strand Lemmer

Het kinderfeest Kids Glemmer is in 2019 op zondag 25 augustus van 12.00 tot 19.00 uur. Het is al weer het zevende jaar dat kinderen en ouders kunnen…

FacebookGoogle+TwitterPinterestLinkedInEmail

Copyright © 2013 - Hart van Lemmer - Realisatie: Tickles B.V.