Menu
Dit bericht is geplaatst op Bookmark the permalink.

Woudagemaal draait langer om waterstand te verlagen

Het historische Ir. D.F. Woudagemaal in Lemmer draait nu t/m 16 maart om water af te voeren van de Friese boezem (het stelsel van meren en vaarten in Fryslân). Dat is twee dagen langer dan eerder aangekondigd.

De laatste dagen is er nog meer regen gevallen, dan verwacht. Door de harde wind heeft Wetterskip Fryslân later deze week beperkte mogelijkheden om te spuien naar de Waddenzee. Daarom zet het waterschap de extra pompcapaciteit van het Woudagemaal in.

De nog droge grond neemt de regen voor een deel op. Dit is gunstig voor het aanvullen van de vochtvoorraad in de bodem, maar de bodem is door vele neerslag in korte tijd verzadigd geraakt. Hierdoor stijgt de waterstand op de Friese boezem en is extra afvoer nodig.

Publiek is welkom t/m 16 maart van 10.00 tot 17.00 uur

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

FacebookGoogle+TwitterPinterestLinkedInEmail

Uit dezelfde categorie

a.test_Ahoy
04 mei

Lemmer Ahoy 2019 eerste grote wedstrijd skûtsjesilen

Lemmer Ahoy 2019 is vanaf Hemelvaartsdag 30 mei t/m zaterdag 1 juni 2019. Dit wordt de 37ste editie, georganiseerd door WSV de Zevenwolden. Het IJsselmeer en de…

FacebookGoogle+TwitterPinterestLinkedInEmail
a.zomermarkt
03 mei

Data Zomermarkten Lemmer 2019

Ook in 2019 zijn er weer een aantal gezellige Zomermarkten in Lemmer centrum. De vele kramen bieden een breed assortiment. Zij staan langs het water van het Dok,…

FacebookGoogle+TwitterPinterestLinkedInEmail

Copyright © 2013 - Hart van Lemmer - Realisatie: Tickles B.V.