Menu
Dit bericht is geplaatst op Bookmark the permalink.

Strandcross Lemmer

Op zaterdag 20 oktober 2018 is de grote Strandcross Lemmer. Dat is in Noord-Nederland voor het eerst in 22 jaar. In het rulle zand van het Lemster strand gaan honderden motorcrossers de competitie met elkaar aan. Nu, begin juli, is er al een indrukwekkende lijst deelnemers. Zo is de 500cc-klasse is al volgeboekt. In totaal kunnen er 420 rijders meedoen. De cross begint om 9.30 en eindigt rond 17.00 uur.

Strandcross Lemmer
Het programma bestaat uit tijdtrainingen, twee manches en een Super Finale van 30 minuten plus een ronde. Strandcross Lemmer wordt gereden onder de vlag van de Koninklijke Nederlandse Motorrijders Vereniging (KNMV). Initiatiefnemer is Johan Paques uit Balk. Hij organiseert de Strandcross Lemmer samen met de Beachclub Lemmer en Motor Club Noord Oost Polder. Voordeel van deze strandcross is dat het Lemster strand een IJsselmeerstrand is, dus grenst aan zoet water. Dat betekent geen kans op beschadiging van de motoren door zout water.

Vier klassen en het mogelijke aantal deelnemers: (officiële deadline inschrijvingen: 12-10-2018 / https://crossclubs.nl/events/41)
• 85cc t/m 85cc      tweetakt 80 rijders
•125cc t/m 125cc   tweetakt 120 rijders
• 250cc t/m 250cc  tweetakt of viertakt 120 rijders (nog een paar plekken)
• 500cc t/m 500cc  tweetakt of viertakt 120 rijders (vol)

Diverse info:
• Website: http://www.strandcrosslemmer.nl
• Info voor deelnemers: http://www.strandcrosslemmer.nl/deelnemersinfo/
• Facebook: https://www.facebook.com/strandcrosslemmer

Gebruikt beeld: o.a. still uit filmpje van Droneflight Europe

FacebookGoogle+TwitterPinterestLinkedInEmail

Uit dezelfde categorie

Dokzicht voor hotel in Lemmer 2016
17 juli

Hotels, pensions, B&B’s Lemmer op ‘n rij

In Lemmer is het gezellig en ook in de omgeving is van alles te beleven. Kijk even op: http://www.hartvanlemmer.nl/evenementen-lemmer/ Maar het kan ook om eenvoudige genoegens gaan, zoals met een drankje op…

FacebookGoogle+TwitterPinterestLinkedInEmail
a.fietsroutes Lemmer
17 juli

Fietsroutes, verhuur en oplaadpunten e-bikes in Lemmer

Te fietsen rondjes vanuit Lemmer (*zie ook diverse links onderaan) Fietsers kunnen vanuit Lemmer vele kanten op. Bovendien is het verblijf in Lemmer een aanrader. Met al…

FacebookGoogle+TwitterPinterestLinkedInEmail

Copyright © 2013 - Hart van Lemmer - Realisatie: Tickles B.V.