Menu
Dit bericht is geplaatst op Bookmark the permalink.

IFKS Skûtsjesilen 2018 finale & feest winnaars

Het IFKS-Skûtsjesilen is één van de hoogtepunten in Lemmer. Dit Iepen Fryske Kampioenskippen Skûtsjesilen zeilt namelijk de laatste twee wedstrijddagen van hun competitie in de baai van Lemmer, dus ook de finale. Dat is altijd op vrijdag en zaterdag. Dit jaar valt dat op 24 en 25 augustus.

Finale en huldiging
In totaal doen er rond de 60 skûtsjes mee aan de IFKS-wedstrijden en dat aantal blijft groeien. Er zij vier klassen. Ieder start op zijn eigen tijd. Vooral de spectaculaire finale op zaterdag trekt veel bekijks. Veel schippers belonen dat met een ererondje langs het publiek op de pier bij het strand. De daarop volgende passage van de winnaars rond 16.15 uur door de sluis naar de binnenhaven is elk jaar opnieuw een feestje vol pure lol en gezelligheid. Dat hoort erbij voor het scheepsvolk op de winnende schepen, maar ook voor de toekijkers op de wal.

Enthousiasme
Het enthousiasme van de bemanningen werkt aanstekelijk. Bij een beetje warm weer, doen velen mee aan de traditionele duik in het water van de Binnenhaven. De blaaskapel van de Koudumer Hofkesjongers fungeert standaard als extra sfeermaker. Vaak blijft het nog lang gezellig op de kades in Lemmer.

Wedstrijden bekijken
Beide wedstrijden van de Iepen Fryske Kampioenskippen Skûtsjesilen 2018 is zoals gebruikelijk in de baai van Lemmer. Ze zijn goed te volgen vanaf pier en strand. A-Klasse start om 14.10 uur.

Start van de vier klassen
B-klasse:  09.15 uur
C-klasse: 10.00 uur
a-klein:    12.00 uur
A-klasse: 14.10 uur

Meer info & uitslagen: http://www.ifks.frl & https://www.facebook.com/IFKSskutsjesilen/

Filmpje feest in sluis Lemmerhttps://www.youtube.com/watch?v=4Eh4YmPs164Spa

Overnachten & eten in Lemmer
http://www.hartvanlemmer.nl/hotels-pensions-bbs-lemmer-op-n-rij/
http://www.hartvanlemmer.nl/restaurants-in-lemmer-op-een-rij/

Kijk voor actuele activiteiten ook op: https://www.facebook.com/hartvanlemmer/ Elke donderdag plaatsing weekagenda 'Wat te doen in Lemmer'.

FacebookGoogle+TwitterPinterestLinkedInEmail

Uit dezelfde categorie

Culturele hoofdstad 2018
12 januari

LF2018 – Culturele Hoofdstad van Europa

Leeuwarden en Fryslân vormen in 2018 samen de culturele hoofdstad van Europa (LF2018). Die Europese culturele eretitel delen ze met het Maltese Valletta. Iepen Mienskip De thema…

FacebookGoogle+TwitterPinterestLinkedInEmail
a.verlicht_Dok_Lemmer_Kerst
08 januari

Lemmer in winters decor

Het hele jaar door zijn er fraaie plaatjes te schieten in het centrum van Lemmer. Tijdens de donkere dagen rond Kerst met al de lichtjes krijgt Lemmer…

FacebookGoogle+TwitterPinterestLinkedInEmail

Copyright © 2013 - Hart van Lemmer - Realisatie: Tickles B.V.