Menu
Dit bericht is geplaatst op Bookmark the permalink.

IFKS Skûtsjesilen 2018 finale & feest winnaars

Het IFKS-Skûtsjesilen is één van de hoogtepunten in Lemmer. Dit Iepen Fryske Kampioenskippen Skûtsjesilen zeilt namelijk de laatste twee wedstrijddagen van hun competitie in de baai van Lemmer, dus ook de finale. Dat is altijd op vrijdag en zaterdag. Dit jaar valt dat op 24 en 25 augustus.

Finale en huldiging
In totaal doen er rond de 60 skûtsjes mee aan de IFKS-wedstrijden en dat aantal blijft groeien. Er zij vier klassen. Ieder start op zijn eigen tijd. Vooral de spectaculaire finale op zaterdag trekt veel bekijks. Veel schippers belonen dat met een ererondje langs het publiek op de pier bij het strand. De daarop volgende passage van de winnaars rond 16.15 uur door de sluis naar de binnenhaven is elk jaar opnieuw een feestje vol pure lol en gezelligheid. Dat hoort erbij voor het scheepsvolk op de winnende schepen, maar ook voor de toekijkers op de wal.

Enthousiasme
Het enthousiasme van de bemanningen werkt aanstekelijk. Bij een beetje warm weer, doen velen mee aan de traditionele duik in het water van de Binnenhaven. De blaaskapel van de Koudumer Hofkesjongers fungeert standaard als extra sfeermaker. Vaak blijft het nog lang gezellig op de kades in Lemmer.

Wedstrijden bekijken
Beide wedstrijden van de Iepen Fryske Kampioenskippen Skûtsjesilen 2018 is zoals gebruikelijk in de baai van Lemmer. Ze zijn goed te volgen vanaf pier en strand. A-Klasse start om 14.10 uur.

Start van de vier klassen
B-klasse:  09.15 uur
C-klasse: 10.00 uur
a-klein:    12.00 uur
A-klasse: 14.10 uur

Meer info & uitslagen: http://www.ifks.frl & https://www.facebook.com/IFKSskutsjesilen/

Filmpje feest in sluis Lemmerhttps://www.youtube.com/watch?v=4Eh4YmPs164Spa

Overnachten & eten in Lemmer
http://www.hartvanlemmer.nl/hotels-pensions-bbs-lemmer-op-n-rij/
http://www.hartvanlemmer.nl/restaurants-in-lemmer-op-een-rij/

Kijk voor actuele activiteiten ook op: https://www.facebook.com/hartvanlemmer/ Elke donderdag plaatsing weekagenda 'Wat te doen in Lemmer'.

FacebookGoogle+TwitterPinterestLinkedInEmail

Uit dezelfde categorie

Dokzicht voor hotel in Lemmer 2016
17 juli

Hotels, pensions, B&B’s Lemmer op ‘n rij

In Lemmer is het gezellig en ook in de omgeving is van alles te beleven. Kijk even op: http://www.hartvanlemmer.nl/evenementen-lemmer/ Maar het kan ook om eenvoudige genoegens gaan, zoals met een drankje op…

FacebookGoogle+TwitterPinterestLinkedInEmail
a.fietsroutes Lemmer
17 juli

Fietsroutes, verhuur en oplaadpunten e-bikes in Lemmer

Te fietsen rondjes vanuit Lemmer (*zie ook diverse links onderaan) Fietsers kunnen vanuit Lemmer vele kanten op. Bovendien is het verblijf in Lemmer een aanrader. Met al…

FacebookGoogle+TwitterPinterestLinkedInEmail

Copyright © 2013 - Hart van Lemmer - Realisatie: Tickles B.V.